Informatiepunt in Stationsrestauratie Harderwijk

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

 

 

projectbureau Harderwijk stationsrestauratie

Gemeente Harderwijk zal de komende maanden intensiever samenwerken met de Nederlandse Spoorwegen (NS) en ProRail. De eerste voorbereidingen zijn al gestart en duurt nu 11 weken Onder regie van de gemeente Harderwijk was gedeeld met de bewoners dat het maar 3 weken zou duren. Deze vertraging is mede veroorzaakt omdat tijdens de werkzaamheden alsnog is besloten om het riool te verleggen. Nu gaat de gemeente Harderwijk de werkplek van het projectbureau verhuizen naar de Stationsrestauratie Harderwijk.

 

.

 Voorbereidingen duren langer 

De voorbereiding van de aanleg van de tunnel en herinrichting van de stationsomgeving is in volle gang. Op dit moment zijn de kabels en leidingen verlegd bij het station en ook in Drielanden voor de fietstunnel bij de Weisteeg. Verder vindt de Europese aanbesteding van de werkzaamheden plaats. Als deze aanbesteding succesvol verloopt, kunnen de grotere werkzaamheden, zoals de aanleg van de tunnel, in het najaar van 2014 starten.


Projectbureau

In deze periode wordt door de gemeente intensief overleg gevoerd en samengewerkt met ProRail en NS en is er behoefte aan een informatiepunt voor de bewoners en ondernemers in de omgeving.  Om dit mogelijk te maken is er gezocht naar een geschikte locatie in de buurt van het station. De voormalige stationsrestauratie is kosteloos beschikbaar gesteld door de NS.inrichting station projectbureau Harderwijk

 

Het projectbureau zal de komende twee jaar dienst doen als overleg- en werkplek voor projectmedewerkers van de gemeente, ProRail en NS. Het zal ook als informatiepunt dienen voor bewoners, ondernemers en overige geïnteresseerden.

 

Na de zomervakantie zal het projectbureau officieel worden geopend en zal er een inloopspreekuur van start gaan.

 

Nadere berichten volgen.

 Harderwijk Stationsplein voorbereidingen tunnel juli 2014