Harderwijker herontdekt Route 2008

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Route 2008 harderwijk 58Tegen alle (weers-)verwachtingen in, toch een grote opkomst op 1 april 2023. Op de Markt verzamelde zich een schare mensen. Niet voor de 4,8 kilometer wandeling door de regen.Klokslag 13 uur startte één wandelaar met de (her-)Opening van de Harderwijker Loop- en Wandelroute en trotseerde de paden rondom het historisch centrum van de Hanzestad Harderwijk. De Harderwijker was onder de indruk van Route 2008 bordjes die na ruim 12 jaar nog bestaan.Het was niet de enige historische vondsten van “circulair beleid’. Buurtpreventie”(2004) en de Poëzieroute (2016).

Zinvol

Route 2008 harderwijk 36Tijdens zo’n wandeling door Harderwijk kan je de gemeente Harderwijk ook een beetje helpen.” Verteld de Harderwijker tijdens de wandeling. Hij loopt al een tijdje mee in Harderwijk en attendeert iedereen dat je in Harderwijk ‘gratis’ kan laten verwijderen op plekken waar het niet ‘heurt’. Project Harderwijk Graffiti Vrij uit 2008 is nog steeds actief. “Harderwijk bindt permanent de strijd aan met illegaal aangebrachte graffiti op muren en straatmeubilair in het openbare gebied” https://www.harderwijkgraffitivrij.nl/

Route_2008_harderwijk_-6.jpg

Geschiedenis Route 2008

Zaterdag 12 april 2008 is Harderwijker loop- en wandelroute officieel geopend.Sportwethouder Rob Daamen verzorgde de openingshandeling, samen met de heer Jan Huurman van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Zij hebben toen met een grote groep wandelaarsde route geheel gelopen. Het parcours is toen tot stand gekomen mede dankzij de inbreng van de KNAU, de gemeente Harderwijk, de Nederlandse Hartstichting, Atletiekvereniging Athlos, en de VVV. Het realiseren van de loop- en wandelroute was een van de actiepunten uit de Sportbeleidnota 2006-2010

.Route 2008 harderwijk 52

 

Petitie Chocomelk

Na afloop konden de deelnemer(-s) van de Heropening van de Harderwijker Loop- En Wandelroute gratis een bakje koffie of thee drinken in het Huis van de Stad. Hier bleek dat de automaten in het Huis van de Stad al langere tijd, niet meer  beschikt chocomelk. Om de chocomel weer terug te in Huis van de Stad is vandaag een petitie gestart bij de koffieautomaat..
Petitie Chocomelk
In huis van de Stad
Wij willen ook chocomel uit de automaat.

Route 2008 harderwijk 56

Gezondheid toen en nu.

 

Met de loop- en wandelroute wilde de gemeente Harderwijk stimuleren dat meer mensen vaker in beweging komen. Een half uur bewegen per dag bevordert de gezondheid, geeft meer energie en verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Trimmen, joggen en (sportief) wandelen zijn prettige manieren om te bewegen. Route 2008 biedt iedereen de mogelijkheid om in eigen tempo en wanneer het hem/haar uitkomt, te werken aan de conditie.

Route 2008 harderwijk 2

Lof van Harderwijck
Weet dat ick begin te leven
In het weeldich Harderwijck
Dat ick niet en wil begeven
Om het schoonste koninckrijk

Deze zieln, deze menschen
Dese stat van vréuchden rijck,
Doen mij dag voor dag meer wenschen
Om te blijven t’ Harderwijck

Jacob van Zevenoote Poëzieroute_2016

 

Buurtpreventie Route 2008 harderwijk 44